Willow Creek

WILLOW CREEK OLIJFOLIE

BALSAMICO EN DRESSINGS

MEER OVER WILLOW CREEK OLIVE ESTATE

Een Zuid-Afrikaans label voor duurzame, met de hand geoogste en gezonde olijfolie, bekroond met meerdere prijzen in de top 50 van de wereld. Naast olijfolie produceert Willow Creek ook balsamico-azijn.

De olijfbomen gedijen goed in de diepe, kalkrijke grond van de pittoreske Nuy-vallei, in de regio West-Kaap van Zuid-Afrika. Het klimaat van extremen verbetert de smaakprofielen en is dus perfect geschikt voor de teelt van olijven.

De olijven worden met de hand geoogst, om de integriteit van de olijven te beschermen en om zo een EVOO (Extra Virgin Olijf Olie) van topkwaliteit te garanderen.

De olie wordt binnen enkele uren na het oogsten geperst. Zodra olijven worden geoogst,begint namelijk de natuurlijke gisting. Als u geoogste olijven te lang laat staan voordat ze geperst worden, veroorzaakt dit “defecten” zoals té vurige aroma’s.

Het persen van de olie gebeurt met koude extractietechnologie. De olijven worden daarbij geplet en gekneed bij een ideale temperatuur van 28 ̊C. Bij deze temperatuur krijgen we een optimale olieopbrengst terwijl de thermische degradatie van de EVOO wordtvoorkomen. In tegenstelling tot koud persen wordt de EVOO door middel vanmiddelpuntvliedende kracht van de pulp gescheiden.

Willow Creek werkt met een gesloten bottelsysteem om oxidatie van de EVOO te voorkomen.De olijfolie wordt daarom ook gebotteld in donkere, glazen flessen om de olie te beschermen tegen zonlicht en zuurstof.

Een goed getraind proefpanel keurt alle masterblends. Willow Creek neemt ook deel aan internationale & nationale wedstrijden en in 2020 wonnen we reeds 14 prijzen.