Over ons

helen en ben 1 edited 2

Sinds 2019, 20 jaar getrouwd en bijna evenveel jaren ervaring als zelfstandige, ik, Helen, als fotografe en Ben als ondernemer.

YUMMITEA

Als fervente “losse thee” drinkers, viel het ons op dat vele mensen versteld stonden van de smaak van losse thee als ze bij ons op bezoek kwamen. Thee in builtjes is, naast de smaak, ook van kwaliteit absoluut niet te vergelijken met losse thee. Daarom dachten wij (ondertussen ook weeral 4 jaar geleden) dat het misschien leuk was om een eigen theemerk te lanceren met alleen maar lekkere thee, zodat we de subtiele smaak van losse thee bij het grote publiek bekend konden maken. Yummitea was geboren.

Met het design breken we met de klassieke uitstraling die thee heeft en proberen we mensen gelukkig of ‘happy’ te maken. Een lekkere thee, waar mogelijk ook biologisch, die bovendien een goed gevoel kan geven is in deze tijden meer dan welkom.

BLØV

Wij houden van de natuur en steeds meer bedrijven kiezen voor duurzaam en ecologisch produceren. Met onze webshop bieden we jullie aan om samen met ons de wereld van stijlvolle, duurzame producten te ontdekken.

Duurzaam kan ook mooi zijn! Wij bieden gerecycleerde, ecologische en waar mogelijk biologische items aan die toch geraffineerd zijn, sfeer maar ook gezelligheid uitstralen en gebruiksgemak in het dagelijkse leven kunnen brengen.

Onze drijfveer is kunnen genieten van het leven met naaste familie en vrienden of tot rust komen en zich gezond voelen met aangename en natuurlijke producten om je heen.

We werken voortdurend aan onze webshop en zoeken items die inspireren, en op natuurlijke wijze kleur kunnen toevoegen aan je levensstijl maar tegelijkertijd ook gezien mogen worden en voldoening geven bij elke aanraking en gebruik.

IZINDLOVU FONDS

Naast onze online webshop, runnen wij ook een vzw, Izindlovu, een Belgisch fonds dat zich inzet voor het behoud van de Afrikaanse olifant, die met uitsterven bedreigd is. Wij steunen enkel locale projecten waarmee wij persoonlijk contact hebben. 100% van de opbrengst van de verkoop van onze producten gaat naar deze projecten.

Hoe en waarom hebben wij Izindlovu Fund opgericht

In 2019 waren wij 20 jaar getrouwd en voor onze huwelijksreis zijn we door Zuid-Afrika gereisd, langs een klein dorpje Hoedspruit op weg naar het Krugerpark.

We zijn in juli 2019 teruggegaan om onze kinderen de schoonheid van Zuid-Afrika te laten zien. Hoedspruit leek de perfecte plek om de prachtige Blyde rivier Canyon en het Krugerpark te bezoeken. Als onderdeel van onze reis bezochten we HESC, Hoedspruit Bedreigde Soorten Centrum.

HESC is een non-profit organisatie opgericht door Lente Roode en is een van de leiders in het kweken en onderzoeken van bedreigde diersoorten. Daarnaast biedt het centrum een veilige haven voor wees- en zieke dieren en een educatief centrum waar het publiek en onze jongere generatie kunnen leren over bedreigde diersoorten door ze van dichtbij te observeren.

HERD, weeshuis voor baby-olifanten

We waren echt onder de indruk van het werk in het centrum. Toen we thuiskwamen, bezochten we de website van HESC en kwamen we een nieuw project tegen dat ze aan het opzetten waren om weesolifanten te helpen, HERD.

HERD, opgericht door Adine Roode, was op zoek naar donaties met hun 1000 harten campagne. Omdat ze niet veel donaties hadden verzameld, dachten we dat we iets extra’s konden doen vanuit België. We hebben een gofundme-pagina opgezet en die naar al onze vrienden gestuurd. We hebben 73 harten opgewekt van september tot november 2019. Ondertussen is ons contact met het team van HERD gegroeid.

Toen we ons 20-jarig huwelijk in Zuid-Afrika wilden vieren, gingen we in november terug. Adine Roode nodigde ons uit om de olifanten van de Jabulani kudde en een deel van het team te ontmoeten. Het was een ongelooflijke ervaring om de kudde en de enthousiaste en toegewijde mensen die voor hen zorgen te ontmoeten! De persoonlijke dankbetuiging die we kregen bij het weggeven van de reeds verworven bijdragen was hartverwarmend!

Op dat moment hadden we ook het voorrecht om het weeshuis te bezoeken en de weesolifant Mopane te ontmoeten.

Toen we terugkwamen, besloten we dat we meer moesten doen voor HERD. Dus besloten we om een Izindlovu-fonds op te richten. Met het fonds hebben we meer mogelijkheden om evenementen te organiseren en geld in te zamelen met facturen van bedrijven.

Eind december 2019 belde Adine Roode ons persoonlijk met het trieste nieuws dat de weesolifant Mopane een virus had opgelopen en was overleden. Er is twee jaar hard gewerkt aan de opvoeding van Mopane. Maandenlang kreeg hij 8 keer per dag 2 liter melk uit de fles. De verzorgers sliepen met kleine Mopane en waren er dag en nacht mee bezig. De dag dat Mopane zou integreren in de Jabulani kudde was aangebroken. Het hele team was erg getroffen door zijn dood.

Steun ons

70% van alle olifanten zijn verdwenen in een periode van 40 jaar. Het WWF schat dat elk jaar ongeveer 20.000 Afrikaanse olifanten worden gedood voor hun ivoor – dat is een gemiddelde van 55 per dag. Als we doorgaan zullen er in 2040 geen olifanten meer zijn.

Mopane is onze inspiratie om door te gaan.

Wil je meer weten over ons fonds, ga dan eens kijken op onze website. Wil je ons steunen? Overweeg dan zeker om iets uit onze collectie te kopen.