Originalhome

Original Home

Een Eco Design label dat staat voor authentiek karakter en originele materialen, ontworpen met een strakke en organische look & feel die gemakkelijk past in elk stijlvol interieur.


Alle producten van Original Home zijn ontworpen voor een bewuste en duurzame levensstijl en bieden een milieu- en mensvriendelijker alternatief om je huis te decoreren.

SOCIAL GIFT PROGRAM

Op zoek naar de perfecte bedankjes maar wil je een alternatief bieden voor bloemen of een fles wijn? Originalhome introduceert het perfecte alternatief: Social Gifts!

Hoewel de hele collectie gebaseerd is op duurzame en ethische productie en consumptie, vormen de sociale geschenken een bijzondere categorie. Alle cadeauartikelen zijn met de hand geplukt, fairtrade gecertificeerd en handgemaakt van milieuvriendelijke afvalmaterialen. Ze bevatten een bijzonder verhaal en steunen tegelijkertijd een duurzaam en maatschappelijk doel.

Alle items zijn verpakt in een geschenkdoos met een speciale boodschap en de mogelijkheid om te personaliseren.

ORIGINAL HOME GEEFT TERUG AAN MENSEN & PLANEET

Original Home Company werd in 2013 opgestart als exporteur van meubelen en woonaccessoires uit Indonesië. Alle producten zijn bijna uitsluitend gemaakt in huisnijverheid in landelijke dorpen.

Schermafbeelding 2021 06 09 om 11.17.50

Het merk OriginalHome is een eco-designmerk dat een ethisch en duurzaam bedrijfsmodel ondersteunt.

Het bestaat uit een gemeenschap van onafhankelijke professionals die hun passie en expertise inzetten voor een maatschappelijk doel: deze wereld een beetje groener en mensvriendelijker te maken en en bijdraagt ​​aan een betere verdeling van rijkdom in de wereldwijde woningdecoratie-industrie.

“WOONDECORATIE GEMAAKT VAN NATUURLIJK, DUURZAAM MATERIAAL HEEFT MEER TEXTUUR EN WAARDE EN ZAL JE INSPIREREN”

ECOLOGISCH DESIGN OF ECO DESIGN
De producten behouden het authentieke karakter van de originele materialen maar met een strakke en organische look en feel die gemakkelijk past in elk stijlvol interieur.

originalhome ourstory 02 2

MILIEUVRIENDELIJKE OORSPRONG

Alle producten worden ontworpen en geproduceerd in samenwerking met begaafde ambachten, die 100% natuurlijk en milieuvriendelijk is. Er worden natuurlijke, hernieuwbare, gerecyclede of gemakkelijk biologisch afbreekbare materialen gebruikt in elk aspect van het bedrijf en steken tijd, geld en moeite om hun processen voortdurend te verbeteren.

VRIENDELIJKE MENSEN
De producten zijn ook mensvriendelijk en ethisch verantwoord. Er zijn nog steeds veel mensen op deze wereld die op of onder de internationale armoedegrens leven van minder dan $ 1,25 per dag. Deze mensen wonen in meer afgelegen en landelijke gebieden en hebben geen toegang tot banen met lage toegangsdrempels.

Banen bieden aan mensen die het het meest nodig hebben, is een doel dat we willen ondersteunen en dit is hoe we het doen:

  1. Armoedebestrijding door middel van handel en ondersteuning van kleinschalig ondernemerschap door samen te werken met lokale ondernemers die op een duurzame manier werken met (rurale) gemeenschappen in derdewereldlanden (voornamelijk Indonesië en Bangladesh). Zo ondersteunen ze werkgelegenheid voor meer gemarginaliseerde mensen om hun sociaaleconomische status en kwaliteit van leven te helpen verbeteren.
  2. Eerlijke handelsprincipes van gelijkheid, respect, partnerschap, transparantie, eerlijke prijzen, veilige werkomstandigheden door de keten heen en natuurlijk is kinder- of dwangarbeid verboden. Alle leveranciers zijn Fair Trade, WFTO / EKOTA, gecertificeerd (of in behandeling) of passen binnen het sociale duurzaamheidsprofiel.
  3. Vakmanschap wordt gevierd aangezien alle producten worden met de hand of met eenvoudig handgereedschap gemaakt worden. Door de mens gemaakte producten hebben niet alleen meer ziel, zijn unieker en creëren prachtige vormen, het is ook een lage drempel voor veel gemarginaliseerde mensen in afgelegen dorpen en landelijke gebieden.

“ORIGINALHOME INTERIEURDECORATIE IS ONTWORPEN OM JE TE VERBINDEN MET DE NATUUR, OM JE TE INSPIREREN OM CREATIEF TE ZIJN EN OM 100% JOUW ORIGINELE JIJ TE ZIJN”

ORIGINAL HOME GEEFT TERUG
Originalhome is een sociaal bedrijf, financieel zelfvoorzienend, niet afhankelijk van donaties en streeft niet naar winstmaximalisatie. Om echter een echt duurzame onderneming en waardeketen op te bouwen, is er geen substituut voor commerciële levensvatbaarheid en winstgevendheid. Daarom zijn zij een onderneming met winstoogmerk. Het grootste deel van deze winsten of overschotten worden weer in het bedrijf geïnvesteerd om de sociale en ecologische impact verder te vergroten.

originalhome ecodesign nature uai 1000x1000 3

“ONZE TOENEMENDE BEHOEFTE AAN HANDIGE EN GOEDKOPE PRODUCTEN HEEFT EEN PRIJS; HET HEEFT EEN ENORME IMPACT OP DE PLANEET EN STIMULEERT EEN ONGELIJKE VERDELING VAN RIJKDOM. BEDRIJVEN MOETEN HUN VERANTWOORDELIJKHEID OPNEMEN OM ONZE GEWELDIG UITZIENDE AARDE TE BESCHERMEN DOOR MENSVRIENDELIJKE ALTERNATIEVEN TE PRODUCEREN, BEWUSTMAKING TE CREËREN EN ECOLOGISCHE PRODUCTEN AAN TE BIEDEN AAN DE CONSUMENTEN “
Patricia, Original Home