Mantas Ezcaray

Mantas Ezcaray

Mantas Ezcaray staat voor een ambachtelijk productieproces waarbij de beste natuurlijke vezels die de natuur ons bieden, worden gebruikt namelijk Mohair, Cashmere en extra fijne Merino wol.

De bekwame en deskundige handen van de meestervakmensen transformeren er de mohair en wol in prachtige handgemaakte sjaals en plaids met respect voor het milieu (ECOTEX label).

HANDGEMAAKTE MOHAIR PLAIDS & SJAALS

Duurzame designs met Ecotex label in prachtige kleuren

BLOV MantasEzcaray Sjaal Tie Dye TD 4D 2 2

TIE DYE COLLECTIE

Trendy kleurenpatroon in prachtige kleuren

Mantas Ezcaray staat voor een absolute toewijding aan traditionele en duurzame productiemethoden, kwaliteit en respect voor het milieu. Daarom hebben ze zowel de nationale als internationale certificaten en erkenningen die dit bevestigen.

MOHAIR

Mohair is een natuurlijke vezel van de angorageit. Het is zowel duurzaam als veerkrachtig en staat bekend om zijn mooie zachtheid, glans, lichtheid en warmte. Het is zo zacht als zijde en uitstekend geschikt voor iedereen met een gevoelige huid, omdat de wol niet irriteert of jeukt zoals standaard schapenwol.

ECOTEX LABEL

Het Ecotex label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat, zowel voor natuurlijke als synthetische vezels.

De International Oeko-Tex Association, die instaat voor de controle, is een vereniging van 16 onderzoeksinstituten voor textiel. Centexbel, het Technisch en Wetenschappelijk Centrum voor de Belgische Textielnijverheid maakt hier deel van uit.

Milieu

Oeko-Tex Standard 100 is gedeeltelijk een milieulabel. Het eindproduct mag namelijk geen residuen van pesticiden of zware metalen zoals lood of cadmium bevatten en moet voldoen aan criteria voor kleurvastheid en wasbestendigheid.

Het label houdt geen rekening met maximale emissienormen naar water en lucht bij productie van het textiel.

Oeko-Tex 100 houdt geen rekening met de herkomst van het textiel en maakt dus geen onderscheid tussen biologische en niet-biologische stoffen.

Sociaal

Oeko-Tex 100 is geen sociaal label. Het label houdt geen rekening met de arbeidsomstandigheden. Producenten krijgen geen minimumprijs voor hun producten of fair trade premie.