Koolzaadwas is het Europese, milieuvriendelijke alternatief voor de Amerikaanse sojawas en heeft dezelfde goede eigenschappen, maar is milieuvriendelijker omdat koolzaadwas door de lokale productie een minder lange weg moet afleggen om van producent tot afnemer te komen. Hierdoor vallen de transportkosten en weerslag op het milieu lager uit. Koolzaadwas bevat bovendien geen genetisch gemanipuleerde of giftige stoffen (GMO-vrij).

Koolzaadwas Kaarsen

Koolzaadwas brandt langer en geurt beter dan paraffine kaarsen. Koolzaadwas brandt schoner omdat de kaarsen minder “walmen” en zo veel minder roet en rook creëeren. 

De kleur is crème-wit en de geur is neutraal.

Koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar en wordt niet op dieren getest en houdt de bijenpopulatie in stand.

Milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare kaarsen

Vervaardigd bij Belgische producent

Koolzaad2 e1654678305601

Koolzaad is een plant uit de kruisbloemen familie met een helder gele bloei. De zonnige, heldere kleur is een vertrouwd gezicht in de lente en zomer in onze buurlanden zoals Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Het bloeiende koolzaad bedekt tegenwoordig ook grote delen van de Belgische landbouwgrond in de lente en de zomer maanden.

Koolzaadwas is dus een natuurlijk en lokaal product. De was wordt gewonnen uit de zaden van de koolzaadplant. Bij de koolzaadvelden worden vaak bijenkasten geplaatst voor een goede bestuiving van de planten en voor de heerlijke honing die de bijen ervan maken.

De was wordt vervaardigd van koolzaadolie. De koolzaadwas kaarsen van BLØV worden vervaardigd bij een Belgische producent.

Op Wachtlijst Dit product komt terug in voorraad. We kunnen je verwittigen zodra het weer beschikbaar is.