Ambachtelijke zeep maken is eigenlijk een chemische reactie. Plantaardige oliën, zoals shea butter en zoete amandelolie, reageren met een sterke base (hoge pH, tegenovergestelde van een zuur). Hierdoor ontstaat een nieuwe chemische verbinding: het zeepmolecuul. De reactie gaat verder, waardoor er een soort vla-achtige substantie ontstaat.

Het maken van zeep lr

We leren dit van Eline, oprichtster van Azur. Geïnspireerd door de prachtige Côte d’ Azur en met een passie voor zowel de huid als het milieu maakt zij haar natuurlijke zepen in haar atelier in Groningen.

Op ambachtelijke wijze produceert Azur zepen met elk hun specifieke kenmerken en uniek uiterlijk. Stuk voor stuk juweeltjes!

Uniek aan de Azur zepen is dat er een zeker percentage van de voedende olie niet mee reageert in de chemische reactie, waardoor deze zepen niet uitdrogen maar voeden, en dat voel je!

Het zeepbeslag wordt hard in de mallen, waarbij de chemische reactie ondertussen verdergaat.

Na 24 uur  wordt de zeep gesneden in de bekende blokken. Deze blokken drogen dan nog minimaal 4-6 weken. Hierbij verdampt water, aanwezig in de zeep, waardoor de zeep rijpt en mooi hard wordt, zodat die extra lang mee gaat.  Dit is een essentiële stap om de kwaliteit van de zeep te waarborgen. Echt een ambacht!

Het ‘zeep-beslag’ wordt verrijkt met prachtige kleuren en geuren. Geuren zijn unieke combinaties van pure etherische oliën. Kleuren komen van gedroogde planten en klei. Door de zeep op verschillende manieren te gieten, creëert Azur unieke designs.

Azur Natural Body Care

Azur staat voor mooie, verantwoorde en luxe cosmeticaproducten die op natuurlijke wijze geproduceerd worden. Zo dragen zij bij aan het behoud en duurzaam beheer van de aarde.

Azur produceert handmatig op een ambachtelijke, verantwoorde en gecertificeerde wijze en werkt met 100% natuurlijke, vegan en veilige oliën, geuren en kleuren.  

Op naar een plasticvrije badkamer!

Azur Natural Bodycare

Natuurlijke zepen met uniek design die de huid niet uitdrogen

Azur Toilettassen, giftsets en reis- of bewaarblikjes voor zeep

Stijlvolle accessoires

Op Wachtlijst Dit product komt terug in voorraad. We kunnen je verwittigen zodra het weer beschikbaar is.